You are here
бадминтон ракети spartan Бадминтон Екипировка На Фокус 

[ВИДЕО] Бадминтон ракети SPARTAN

И в бадминтона, подобно на тениса, на пазара вече има утвърдени и разпознаваеми марки за екипировка – Yonex, Babolat, Victor, Head и др. Ракетите и аксесоарите, които тези компании произвеждат са предпочитани от играчите, но обикновено цените им са доста високи. В последните няколко години наблюдаваме възникването на различни алтернативи – появяват се нови продуктови гами на вече наложени спортни брандове (adidas и Wilson например) или пък съвършено нови компании фокусирани върху производството на бадминтон и ракетлон стоки (например Artengo).

В настоящето ревю ще разгледаме две бадминтон ракети носещи марката SPARTAN – австрийска компания, която внася продуктите си и в България. Моделите, които ни направиха впечатление бяха SPARTAN Pro 300 (червен цвят във видеото) и SPARTAN Titanium Pro (син цвят във видеото), налични в българския онлайн магазин DimiBike.com. Останахме приятно изненадани от първоначалните тестове на двете ракети, които за цената си максимално се доближават до характеристиките на по-популярните си събратя. За да сме сигурни в извода си обаче, се допитахме до един от най-известните български бадминтонисти – Гергин Ангелов. Той не само се съгласи да изпробва ракетите и да сподели мнението си, а и ни позволи да го заснемем.

Гергин Ангелов е един от най-изявените бадминтонисти в България. Започва кариерата си през 2002г. и вече 17-та година не спира да се състезава. Влиза в националния ни отбор през 2007, носител е на многобройни медали и купи от държавни първенства, а през 2017-та завършва НСА със специалност „Треньорски профил“. Две години практикува в Норвегия като треньор на три различни отбора. Към момента Гергин е треньор по бадминтон в столичната зала „Европа“ (бул. Искърско шосе 7) и смята обучението на нови привърженици на бадминтона за свое призвание. Най-значими постижения:
– Републикански шампион юноши, единично – 2007г, 2010г;
– Балканиада „Бургас“, единично – бронзов медал;
– Осминафинал Европейско първенство за юноши, 2011г;
– „Международен турнир“ в Хърватска, златен медал;
– Състезавал се е в Германия – трета лига, Италия – първа лига, Норвегия – първа лига;
– Действащ състезател за Дания – трета лига;
– В момента национален състезател на България.

Related posts

Leave a Comment