You are here
На Фокус Снукър Събития 

България ще бъде домакин на Европейското първенство по снукър

Председателят на европейската снукър федерация Максим Касис посети България по повод предстоящото Европейско първенство по снукър, на което страната ни ще бъде домакин. Французинът инспектира и уточни последните подробности около предстоящото събитие, което ще се проведе от 2-ри до 16-ти февруари в София.

По време на визитата си г-н Касис проведе работни срещи с организационния екип на първенството и представители на Фонданция „София – Европейска столица на спорта 2018-та година“. Максим Касис се срещна и с министъра на младежта и спорта Красен Кралев във вторник.

Очаква се над 200 състезателя от над 36 държави да вземат участие в Европейското първенство. На шампионата на Стария континтент ще се състезават както мъже, така и младежи до 18 и до 21 години.

България като домакин ще получи повече квоти за състезатели, което е една отлична възможност за нашите играчи да получат международен опит и да премерят сили във всички възрастови групи. Също така се очаква и голям брой български съдии да бъдат поканени на турнира.

Related posts

Leave a Comment