You are here
На Фокус Още 

Завърши първия Регионален финал на картинг надпреварата Red Bull Kart Fight Bulgaria 2019

Валентин Раденков е първият победител в Регионалните финали на Red Bull Kart Fight Bulgaria 2019. Той спечели надпреварата в София, като демонстрира изключително разумно пилотиране без излишни рискове, което му донесе първото място и право на участие в Гранд Финал във Варна в края на месеца.

Раденков събра 53 точки в актива си и остави далеч зад себе си Симеон Михалев и Христо Количев, които заеха второ и трето място в класирането с – по 38 точки.

Състезанието на картинг писта София Картинг Ринг бе изключително оспорвано, като във всички сесии пилотите караха с разлики под секунда. В някои от туровете разликите в най-добрите времена бяха дори в рамките на 400 хилядни. Валентин Раденков спечели две първи и едно второ място в трите етапа на състезанието, което се оказа достатъчно за най-високото стъпало на стълбичката.

Четвърти в надпреварата остана Юри Божилов, който ще бъде резерва за състазението във Варна.

В събота е вторият Регионален финал за годината, който ще се проведе в Хасково, а в неделя е състезанието в Пловдив. Някои от участниците в София ще направят втори опит за класиране, тъй като придобиха право на участие и в другите Регионални финали.

Related posts

Leave a Comment