You are here
дебати софия Още Събития 

Задава се състезание по дебати

Pixelmedia.bg и Асоциация Дебати организират първото по рода си състезание „Дебати за бъдещето“

Събитието ще обсъди теми като изкуствен интелект, виртуална реалност, IoT

Технологичният сайт Pixelmedia.bg и Асоциация Дебати стават посланици на каузата за интелигентно и активно младо поколение, като организират първото по рода си състезание по дебати, фокусирано върху новите технологии и футуристичните тенденции. Събитието се нарича „Дебати за бъдещето“ и ще събере ученически и студентски отбори на 7 и 8 октомври 2017 година в София. То ще се проведе във Висшето училище по застраховане и финанси (ж.к. Овча купел, ул. Гусла 1), началният час е 10:00, а входът – свободен. Генерален спонсор на проявата ще бъде българската софтуерна компания ERP.BG.

„Дебати за бъдещето“ – Формат и участници

Дебатите са образователна игра, в която двете страни (правителство и опозиция) излагат своите тези за решение на даден проблем и ги защитават. Това е една интелектуална област, която помага за изграждането на важни умения като говоренето пред публика, съставянето на аргументи и работата в екип.

В предстоящото състезание могат да вземат участие студенти, ученици и представители на клубовете по дебати в страната. Те ще обсъждат теми като виртуална реалност, изкуствен интелект, биотехнологии и други. Организаторите канят всички инициативни млади хора и представители на клубове да се включат в надпреварата. Ще бъде полезно, интересно, а най-добрите дебатьори ще получат награди.

„Такива събития са много полезни, тъй като дебатите са инструмент, който наистина помага. Младите хора се учат да бъдат уверени, когато говорят пред хора, да мислят критично и да разсъждават върху въпроси от глобално значение“ – заяви Румяна Пенева, член на управителния съвет на Асоциация Дебати.

Още подробности за събитието могат ще намерите на неговата фейсбук страница: http://goo.gl/gbST7Z

Related posts

One thought on “Задава се състезание по дебати

  1. Обама

    Успех на всички!

Leave a Comment