You are here
На Фокус Ръгби 

Мърфис Мисфитс прекараха един ден с децата на Cedar Bulgaria

Представители на столичния ръгби клуб Мърфис Мисфитс организираха един незабравим ден за децата на фондация „Сийдър-България“. Инициативата се проведе в град Казанлък на 15 юли съвместно с центровете за настаняване от семеен тип и защитено жилище на фондацията.

Ръгби емоции на терена и извън него

В началото на деня децата и младежите имаха възможност да поиграят тъч-ръгби, да научат интересни факти за самия спорт и неговата култура, както и да опознаят част от професиите на състезателите. След това активностите се пренесоха извън терена под формата на презентации на различни теми – създаване на видео игри, работа в социалните медии, програмиране.

Работата трябва да забавлява!

Най-важният урок, който момчетата от Мърфис Мисфитс се опитаха да дадат на децата бе, че една професия може да бъде не просто работа, а също страст и призвание!

Подобни инициативи не са новост в софийския ръгби клуб. Играчите на Мърфис често организират събития и демонстрации с цел представяне на ръгби културата, разширяване на детските хоризонти и повишаване на спортната активност у децата в България.

Още снимки от събитието може да разгледате в галерията на Мърфис Мисфитс.

Related posts

Leave a Comment