You are here
Gabrovo Game Jam ЛЮБОПИТНО 

Студио Вагабонд спечели геймърски хакатон в Габрово

Отборът на „Студио Вагабонд“ спечели първата награда на „Gabrovo Game Jam 2019“, който се провежда за трети път като част от най-големия хакатон за разработка на игри в света – GlobalGameJam. Събитието се проведе в Музей „Дом на хумора и сатирата“, Габрово.

Стефан Стойчев, Цанислав Павловски и Илия Неделчев представиха играта „House of Gabrovians“, която включва много логика, предвиждане на следващия ход на противника и преплитане на габровските символи.

Второто място отиде при „Cat Vaders“ в състав: Радостин Лефтеров, Цветислава Лавчиева и Златомир Христов. Всички те са студенти в Габровския технически университет в специалност „Компютърни системи и технологии“.

Трета награда бе поделена между два отбора – „Малкият отбор“ с единствен участник Александър Николаев, и „Отбор Г А В“ с участници Адриян Ибовски, Виктор Венков и Георги Христов.

Надпреварата тази година, подкрепена от технологичната компания Acronis, бе на тема „Какво означава домът за теб?“. В рамките на две денонощия 8-те отбора в хакатона разработиха игри до ниво прототип. За първи път бяха предадени цели 7 завършени игри. Освен представители на домакините от Габрово, в хакатона имаше и участници от Поморие и Атина.

Related posts

Leave a Comment