You are here
a1 gaming league Е-спорт На Фокус 

Първите шампиони на A1 Gaming League вдигнаха купите

На 23 март А1 Gaming League излъчи своите първи шампиони в пет дисциплини – Counter-Strike:GO, League of Legends, FIFA19, Hearthstone и Clash Royale!

Финалите на сезон 1 се проведоха в зала 3 на НДК и предоставиха истинско зрелище за зрителите на място и у дома пред екраните.

Финалът по FIFA19 противопостави играча на турския е-спорт отбор FUTBOLIST Сезер “fist_sanchez” Сабриев и Иван “night_watch” Чуров, който отскоро е част от е-спорт дивизията на Манчестър Сити. След редица повеждания, изравнявания, дузпи и гол в последните секунди, sanchez грабна първото място и вдигна купата на А1.

S0undbg и k_angelov15 завършиха съответно на трето и четвърто място.

В дисциплината CS:GO финалът срещна на сцената отборите на BPro и FATE. Победата и наградата от 2500 лева грабнаха BPro. На трето и четвърто място останаха формациите на SNP и TDR.

League of Legends финалът бе истинско удоволствие за феновете. Оформящият се като най-успешен съвременен тим в страната – Random 5, положиха огромни усилия срещу KNI и накрая съвсем заслужено вдигнаха купата. Впоследствие момчетата триумфираха и на финалите на Esport Balkan League в Белград. На трето и четвърто място на събитието у нас се класираха Corrupted Wolves и 6 coal, също познати на феновете от онлайн турнирите през сезона.

Интересни битки наблюдавахме по време на финалите на Clash Royale и Hearthstone. В мобилната игра национален шампион стана Ivan, следван от keep_calm, а на трето и четвърто място се класираха G Dani и Lost Future BG.

Шампионът по Hearthstone от първата квалификация на A1 Gaming League – Prodigy, вдигна купата и на финалите. В препълнената зала 3 на НДК пред погледа на стотици фенове, Prodigy се наложи над xMASSACRE. В малкия финал m3сu победи раgk0.

Снимка: А1 Gaming League

Related posts

Leave a Comment