You are here
Арена Монбат Русе ЛЮБОПИТНО Събития 

Арена Русе с нов спонсор и ново име

Откритата през 2015-та година многофункционална спортна зала в Русе има нов генерален спонсор в лицето на икономическата група МОНБАТ и отсега нататък ще носи името Арена Монбат Русе.

Подписаният с „Монбат“ договор за генерално спонсорство е за срок от две години, с опция за продължение с още една.

Залата в „града на свободния дух“ е разположена на площ от 6000 квадратни метра и разполага с 5100 седящи места в представителната си зала. Освен нея, в Арена Монбат Русе има и 2 тренировъчни зали, които се ползват от местни клубове по волейбол, тенис на корт и др.

От откриването на съоръжението досега, Арена Русе е била домакин на десетки спортни и развлекателни събития, посетени от над 80 хиляди души.

„До края на годината залата ще приеме част от мачовете на предстоящото Световно първенство по волейбол през септември тази година“, заяви новият управител на съоръжението Максим Христов. Предстоят и други събития като концерт на Васко Василев, гимнастически фестивал „Дунавска перла“, състезание по спортни танци през ноември. Христов казва още, че вече е уточнено, че представителният отбор на ВК „Дунав“, който от новото първенство ще играе в Суперлигата на страната, ще играе домакинските си мачове в „Арена Монбат Русе“.

Related posts

Leave a Comment