You are here
Е-спорт Екипировка ЛЮБОПИТНО На Фокус 

ASUS с нови лаптопи от серията ROG

Летни изкушения от ASUS за електронните спортисти

Компанията ASUS и това лято ще зарадва почитателите си с лаптопи от серията ROG. Не е тайна, че повечето „хардкор“ геймъри предпочитат мощта и производителността на настолната конфигурация. В последно време обаче технологиите се развиха неимоверно и все повече кибератлети залагат на геймърски лаптопи. Съчетаването на производителност и графичен перфекционизъм винаги е било сред най-сериозните предизвикателства пред производителите на геймърски машини.

ASUS е предпочитаната марка gamer-ски лаптопи на пазара в България

Новите модели на водещия доставчик са насочени изцяло към задоволяване потребностите на най-закоравелите играчи. Лаптопите на ASUS не само издържат на тежкото натоварване при съвременните гейм заглавия, а дори позволяват „подкарването“ им на максимални настройки.

„Най-новите поколения лаптопи за видеоигри са с почти същата производителност като десктоп компютрите. Това променя самия характер на гейминга, превръщайки го от самотно занимание на компютъра у дома в забавление, което е достъпно в движение.“, споделя Иван Маников, представител на ASUS за България.

Новите модели на ASUS ROG

Лаптопите на ASUS се предлагат в най-различни модели и класове. Серията ASUS ROG (Republic of Gamers) е изцяло предназначена за феновете на електронните спортове, висококачественото стриймване и разтоварващите гейм вечери. FX553 например е за геймъри без афинитет към видео стриймване на най-новите игри с максимални изисквания. Въпреки това разполага с Intel® Core™ i7 процесор и NVIDIA® GeForce® GTX 1050 графична карта, с поддръжка на Microsoft® DirectX® 12. Strix GL502 пък, не отстъпва по производителност на настолните геймърски машини. Той притежава иновативна охлаждаща система и с последното поколение Intel процесор и графична карта NVIDIA GeForce GTX.

„Лаптопите са гейминг платформата на бъдещето поради високата степен на независимост, която предлагат. Освен че позволяват да играеш навсякъде, те елиминират и риска от прекъсване на играта поради внезапно спиране на тока. Очаквам в бъдеще повечето професионални геймъри да мигрират към лаптопи“, обяснява Емил „Beast“ Димитров, дългогодишен състезател, мениджър и треньор на отбори по електронен спорт, включително на националния отбор на България.

Related posts

One thought on “ASUS с нови лаптопи от серията ROG

  1. […] Геймингът постепенно преминава от настолни компютри к… и мобилни устройства, а хардуерните производители инвестират все повече в създаването на иновации, които да подобрят процеса на игра и изживяването на геймърите. Ето и пет от най-интересните нови технологии в областта на видеоигрите, внедрени от ASUS – водещият доставчик на геймърски лаптопи в света, с най-много продадени лаптопи с графичен процесор Nvidia GTX GPU през отминалата година. […]

Leave a Comment