You are here
athletes usa Baseball Американски футбол Събития 

Спортни стипендии в САЩ – презентация на Athletes USA

На 14-ти октомври 2017 г. от 10:30 часа, в Хотел Феста София (бул. България 83) ще се проведе презентация и безплатни консултации на агенцията Athletes USA. Това е организация, която помага на талантливи млади български спортисти да получат спортни стипендии в американски университети и колежи.

Събитието е подходящо за хора, които искат едновременно да развият спортните си заложби отвъд Океана и същевременно да получат качествено образование. В САЩ е изградена може би най-добрата университетска спортна система в света. От държавната хазна се отделят милиарди долари за подкрепа на талантливи ученици, а клубовете от водещите национални първенства като NFL, NBA, NHL и MLB са стимулирани всяка година да добавят най-добрите колежани към съставите си.

Възможностите за получаване на спортна стипендия в САЩ не се ограничават само до развитие в областта на американски футбол, баскетбол, бейзбол или хокей. Списъкът е дълъг и включва 25 вида спорт, сред които лека атлетика, плуване, скокове във вода, гребане и фехтовка.

Athletes USA има официално представителство в България от 2014-та година, което отговаря и за цяла Източна Европа. Организацията има сериозен опит в изпращането на български състезатели в щатски университети и колежи. Наши спортисти вече са получили стипендии и се състезават в отборите на University of Texas, Cleveland State University, Missouri Valley College и много други.

Повече информация за събитието: https://www.facebook.com/events/119019075453252/.

Related posts

Leave a Comment