You are here
afl sofia Още Събития 

Австралийски футбол в София

Поляната в края на главната алея на Южен парк, София, ще се превърне в арена на обучителни сесии и демонстрационни мачове по Австралийски футбол. Събитието ще се проведе на 28 юли, събота, с подкрепата на AFL Europe, а организатори са AFL Fans Bulgaria.

След обучителните сесии, ще се проведе двустранен мач, който ще се играе със специалната тренировъчна топка Sherrin Precision, предоставена от Telstra.

В рамките на събитието всеки желаещ ще може да се запознае с „австралийските правила“ и да усети емоциите, съпътстващи най-популярната игра на Зеления континент. Представителите на българското AFL общество ще бъдат на ваше разположение, за да ви покажат как да ритате, подавате, хващате и дриблирате, а след това наученото ще може да се изпробва на терена! Възрастови и полови ограничения за участие няма, а самата игра ще се проведе във форма „limited contact“, за да се избегнат контузии.

Сред обучаващите ще бъде бившият национал на Исландия Йон Зофониашон, както и съоснователят на българското AFL общество – Атанас Кирачин.

Освен спортните занимания, за да се погрижат за доброто настроение на посетителите, организаторите са осигурили традиционни домашни специалитети, любими на „озитата“, които вървят отлично с бира. Всички активности в Южния парк ще се проведат под звуците на музика от Австралия.

Related posts

Leave a Comment