You are here
камчия плажен волейбол 2018 Плажен волейбол 

Отворен турнир по плажен волейбол Камчия 2018 – Резултати

От 17 до 19 август българското черноморие при Камчия беше обхванато от приповдигнат волейболен ритъм. 32 мъжки и 23 женски отбора премериха сили в най-голямото състезание по плажен волейбол в България.

Тридневният международен турнир бе организиран за единадесета поредна година от Волейболен клуб „Софийски университет“ с подкрепата на Департамента по спорт към Софийски университет и предостави възможност за среща на отбори от Румъния, Ливан, Дубай, Русия, Република Македония и градове от цяла България.

Събитието се осъществи с подкрепата на спонсорите от Алпен Фарма ООД, Ведра Интернешънъл, Абофарма, Декатлон, OSHEE, Пирин Спринг, Новоферм. Любезен домакин на събитието беше СОК „Камчия“.

камчия плажен волейбол

При жените на трето място се класираха варненките Виктория Веселинова от ВК „Перун“ и Десислава Тодева от ВК „Спартак“. На второ място остана друг варненски отбор – Стефани Кьосева и Екатерина Александрова. Шампион на турнира стана смесеният отбор с руско-българско участие – Кира Савелева и Йоана Калфинова, които изиграха и рекордните 10 мача, за да триумфират на призовото първо място.

При мъжете надпреварата беше още по-оспорвана. На трето място се класираха ветераните от Варна Евгени Петков и Любомир Стойков, които в драматичен мач направиха обрат срещу отбора на Ливан и спечелиха с 2:1. На второ място останаха миналогодишните шампиони от Варна Калоян Канев и Милен Стоянов. Призовото първо място заеха момчетата от Бяла Лъчезар Стоименов и Димитър Василев в изключително драматичен и напрегнат мач. Те лесно спечелиха първия гейм, но варненци дадоха сериозен отпор във втория, който завърши с рекордния за турнира резултат 34:32 за тях. В тайбрека Василев и Стоименов удържаха победата след атрактивна и сърцата игра и триумфираха в най-големия турнир по плажен волейбол, организиран в България.

Наградите за MVP заслужиха представителката на Русия Кира Савелева и Лъчезар Стоименов.

Наградите на победителите бяха връчени от националния ни състезател Данаил Милушев, който се отзова на поканата на организаторите и зарадва публиката с присъствието си.

Снимки: Борислав Пелтеков.

Related posts

Leave a Comment