You are here
джаги drugitesportove Джаги На Фокус 

Български джага успехи в САЩ

В края на месец март в Лас Вегас се проведоха едни от най-престижните събития от спортния календар на Световната федерация по футбол на маса /джаги/ – ITSF World Masters и Inter Continental Cup.

Най-добрите 12 жени и топ 16 при мъжете в международен план, обявени за световни майстори, премериха сили за спечелване на титлата „Най –добър джаги състезател в света”. Въпреки липсата на подкрепа от страна на спонсори и партньори и пътуване на свои разноски, нашите състезатели се представиха на отлично ниво и донесоха няколко медала в България.

ekaterina atanasova

Три бяха българките, които участваха в световната надпревара – Благовеста Герова, Александра Новкова и Екатерина Атанасова, която в момента е първа в световната ранглиста. В елиминационния кръг до финалните мачове достигнаха Герова и Атанасова, като заеха съответно второ и четвърто място в крайното класиране. Това е голям успех за нашите момичета и доказателство за невероятната сила на българските състезателки в този спорт. Двете момичета взеха титулярно участие и в отборното състезание за спечелването на Интерконтиненталната купа между отборите на Европа и Америка. След много динамични и напрегнати мачове отборът на Европа извоюва призовото място както при мъжете, така и при жените.

mario tomov

Още двама български състезатели – Марио Томов, който е втори в Световната ранглиста по футбол на маса при младежите и Юлиан Пенев – топ състезател от най-големия клуб по джаги в страната ни СК „Джагоарс” – играха в Лас Вегас. Те, както и трите ни момичета, се включиха в отворен Hall of Fame турнир, като участваха в редица дисциплини. Най-големи и впечатляващи успехи постигна младата българска надежда Марио Томов, който успя да пребори всичките си противници и грабна златото в категориите по Единици и Двойки за младежи.

Всички резултати може да видите тук: https://bit.ly/2HzKXM2

Related posts

Leave a Comment