You are here
братислав кръстев снукър На Фокус Снукър 

Братислав Кръстев спечели първия снукър турнир за сезона

Братислав Кръстев „Брандо“ спечели първия турнир за сезона от каленадара на Българска Снукър Федерация. Двубоите се играха в Спортен Клуб „Академията“, София.

На финала Брандо се справи с Георги Величков след победа с 4:3 фрейма. По този начин те повториха финала от Мастърс „А“ турнира, който се проведе в края на месец май и показаха, че ще бъдат две от основните фигури и през този сезон.

Самият финал предложи много добри игри и обрати след като Кръстев водеше с 2:1, но след добра игра на Величков резултатът стана 2:3 в негова полза. В крайна сметка спокойствието на Брандо му помогна да вземе следващите два фрейма и да спечели първия турнир за сезона.

Финалът бе ръководен от съдията Петър Станев. Най-големият брейк в турнира бе на победителя Братислав Кръстев от 76 точки при победата си над младия Александър Георгиев от Мездра. Приятната изненада в турнира бе представянето на 15-годишния Дейвид Давидков от Кюстендил, който достигна за първи път до полуфиналите, където отстъпи с 2:3 от Георги Величков. В другия полуфинал Братислав Кръстев се наложи трудно с 3:2 фрейма на Спасиан Спасов.

Related posts

Leave a Comment