You are here
европейско по снукър На Фокус Снукър Събития 

Изпращаме 7 състезатели и 2-ма съдии на Европейското първенство по снукър

България ще бъде представена от 7 състезатели и двама съдии на Европейското първенство по снукър, което ще се проведе от 16-ти февруари до 2-ри март в град Ейлат, Израел.

На Европейското до 18 години ще ни представят талантите: Виктор Илиев, Александър Хубанов, Велиан Димитров и Петър Зоровски. На турнира до 21 години участие ще вземат: Виктор Илиев, Жан Лаушман, Александър Хубанов, Велиан Димитров и Петър Зоровски. На Европейското първенство за мъже България ще бъде представена от Георги Величков, Виктор Илиев и Братислав Кръстев, които заемат първите три места в родната ранглиста.

Българските рефери Стефана Алексова и Христо Иванов ще съдийстват и в трите категории на Европейското първенство в Ейлат.

Най-младият ни представител е 14-годишният Велиан Димитров от Пловдив, който също както Петър Зоровски (16г) и Жан Лаушман (18г), игра за първи път на международен турнир на Европейското първенство, провело се миналата година в София. По този начин, тримата за първи път ще представят България извън страната.

18-годишният Виктор Илиев от София е втори в националната ранглиста в момента, което му дава правото да участва и в трите категории.

Желаем успех и късмет на нашите състезатели, които в момента се подготвят усилено за голямото състезание.

Related posts

Leave a Comment