You are here
chepun bike and run 2019 Бягане Катерене На Фокус Още 

В Драгоман се проведе байк и рън състезание за по-малко пластмаса

Този уикенд в района на град Драгоман и околностите му се проведе осмото ежегодно състезание за планинско бягане и колоездене „Байк и рън за Чепън“.

Надпреварата премина под надслов: Повече участници, по-малко пластмаса!

Организаторите от магазини „Стената“ и Община Драгоман посрещнаха цели 519 състезатели в старшите категории и над 80 деца. Наградният фонд надхвърли 8000 лева.

Чепън 2019

В състезанието в Чепън планина и Драгоманско блато, се включиха и участници от Франция, Северна Македония, Румъния, Русия, а от западната ни съседка Сърбия пристигна цяла група велосипедисти от Цариброд.

Състезателите с готовност прегърнаха призива на организаторите и минерална вода „Банкя“ вместо половинлитрови пластмасови шишета, да ползват собствените си съдове за многократна употреба, в която наливаха минерална вода, предоставена от партньорите. Вкусни и здравословни енергийни барчета за участниците пък предоставиха от Go4 за презареждане на подкрепителните пунктове и след финала.

Чепън 2019

Слънчево време, умерени температури и проходимо трасе създадоха условия за добро представяне на участниците, добро настроение и отсъствие на инциденти. Голяма част от състезателите споделиха своето задоволство от добрата маркировка и организация, което дава основание да се отчете все по-доброто качество на предварителната подготовка и
координация на надпреварата.

Чепън 2019

Пълната празнична програма на площада пред Община Драгоман също допринесе за доброто настроение. Гостите имаха възможността да се насладят на хубава музика и народни танци в изпълнение на децата към Н.Ч. „Мелдия-2012” – Драгоман, както и да се запознаят отблизо със зумба танците и уменията на бронзовата ни олимпийска медалистка Ренета Камберова.

Подаръци имаше за всички регистрирани, а призьорите в отделните дисциплини си тръгнаха със страхотни награди от магазини „Стената“, Julbo, Deuter, Sigg и Karcher.

Шампион Пълното класиране по дисциплини може да видите тук:

Related posts

Leave a Comment