You are here
chomovski hubanov снукър Снукър 

Чомовски и Хубанов ще премерят сили с Тръмп и Робъртсън

Станаха ясни имената на двамата български играчи, които ще излязат на снукър масата с Джъд Тръмп и Нийл Робъртсън.

Теодор Чомовски (19г) и Александър Хубанов (16г) са двамата играчи под 21 години, които се класираха най-напред в четвъртия ранкинг турнир към Българска Снукър Федерация, който се проведе миналия уикенд в спортен клуб „Академията“.

Нийл Робъртсън пък наскоро спечели силния турнир Scottish Open и пристига в България като фаворит. Тръмп и Робъртсън ще играят във формат 6 от 11 фрейма пред българската публика в зала „Универсиада“ на 19 декември (вторник).

Турнирът към Българска Снукър Федерация бе спечелен от Братислав Кръстев, който надви Георги Величков с 4:1 във финала. По този начин Брандо записа трета титла от началото на сезона в четири турнира. Финалистът Георги Величков реализира единствения сенчъри брейк в турнира от 102 точки при победата си над Жан Лаушман в 1/4 финалите. През настоящия сезон българските играчи реализират по един сенчъри брейк във всеки турнир, с което вдигат нивото на снукъра у нас.

Георги Величков се справи с Теодор Чомовски в полуфиналите, докато Братислав Кръстев надделя над Александър Хубанов. Двамата ни таланти, които ще бъдат част от мача между Тръмп и Робъртсън ще получат безценен опит в играта на високо ниво. След месец и половина България ще бъде домакин на Европейското първенство по снукър за младежи, юноши и мъже.

Related posts

Leave a Comment