You are here
детски научен клас ЛЮБОПИТНО 

Образователната инициатива Детски Научен Клас (ДНК) разширява присъствието си в интернет

Една изключително полезна образователна инициатива набира популярност у нас. Тя се нарича ДНК или Детски Научен Клас и нейният създател Явор Денчев си е поставил за цел да покаже на всички, че ученето може да бъде интересно и забавно. А през последната година неговият проект разшири значително своето присъствие онлайн благодарение на най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ. Нейният екип изработи красив уебсайт на образователния проект, предостави му хостинг, домейн и го включи в своите рекламни кампании.

„Избрах да се занимавам с популяризиране на науката, защото в съвременния свят познанието е от ключово значение за развитието на една държава и успешното привличане на вниманието на децата към естествените науки може да бъде определящо за облика на обществото ни през следващите десетилетия. Убеден съм, че най-добрият начин да стане това е, чрез забавни формати, които правят науката достъпна по един ненатрапващ се начин“ – споделя основателят на Детски Научен Клас Явор Денчев.

Самият той е магистър по микробилогия от Университета на Виктория, Канада и е дългогодишен преподавател с опит както в България, така и в Канада. Днес под шапката на ДНК той организира разнообразни научни шоута и класове, научни рождени дни, корпоративни събития и много други инициативи.

„Благодаря на СуперХостинг.БГ, че участва активно в усилията ни да популяризираме естествените науки и подкрепя проекта ни. Желанието ни е да покажем, че науката може да бъде вълнуваща, интересна и полезна, и колкото повече партньори ни подкрепят по този път, толкова по-големи шансове имаме да запалим повече деца към тази област“ – разказва още Явор Денчев.

Related posts

Leave a Comment