You are here
ESL ONE 2 Hambourg Е-спорт На Фокус 

Virtus.pro са първите major шампиони от новия сезон по Dota 2

С впечатляващо добра игрa Virtus.pro заслужено спечелиха шампионската титла в първия major турнир от новия състезателен Dota 2 сезон 2017/2018 – ESL One Hamburg 2017. Събитието се проведе между 28 и 29 ноември в Barclaycard Arena, Хамбург, пред зала, пълна с публика от цял свят. ESL One Hamburg 2017 е първият major турнир от Dota 2 Pro Circuit 2017/2018, който включва общо 11 major и 16 minor съзтезания. Точките от тях ще определят осемте директни покани за участие в The International 2018 (TI8). В турнира имаше и българско участие.

ESL ONE HAMBURG
Снимка: www.strangera.com

Virtus.pro доминираха в оспорвани битки с някои от най-добрите отбори от цял свят – Тeam Secret, Newbee, Keen Gaming, както и над световните шампиони от ТI7- Team Liquid. Отборите бяха подкрепяни от хилядите фенове в Barclaycard Arena, както и от над милион зрители, които наблюдаваха турнира от екраните си. Virtus.pro доказаха, че са готови да се изправят срещу всяко едно предизвикателство с агресивна игра и изключителни умения. Те победиха Team Secret във финалната битка, която им донесе 500 000 щ.д., 750 точки за квалифицирането им за TI8, както и любовта на хиляди фенове от цял свят.

В ESL One Hamburg 2017 участие взе и българският про-играч, световният шампион от TI7, Иван „Mind_Control” Иванов, който заедно със своя отбор Team Liquid, независимо, че не успяха да заемат челната позиция, показаха игра от световна класа и бяха горещо аплодирани от залата. Там бяха и момчетата от BuhalGaming – отборът-победител в съвместния Dota 2 турнир на ESL България и GNation.

BuhalGaming, които спечелиха пътуване до Хамбург и екслузивен достъп до турнира, гледаха на живо състезанието в компанията на Стоян Траянов – AGmurdercore и Марто Тонев a.k.a http://strangera.com, отразяващи най-интересните моменти от турнира.

ESL ONE HAMBURG 3
Снимка: www.strangera.com

Следващият голям ESL One Мajor Dota 2 турнир, част от Pro Circuit 2017/2018, е ESL One Katowice 2018, който се осъществява с генералната подкрепа на Intel. Това е и първият major Dota 2 турнир, който ще се проведе на полска територия. В него ще вземат участие 16-те най-добри отбора от цял свят, избрани чрез квалификации в 6 региона. Те ще се борят за награден фонд на обща стойност 1 млн.щ.д, както и 1500 точки за Dota 2 Pro Circuit 2017/2018. Турнирът ESL One Katowice 2018, който ще се разгърне в рамките на 6 дни, ще има своя гранд финал на голямата сцена на Spodek Arena в Катовице на 24-25 февруари, 2018 г.

Related posts

Leave a Comment