You are here
булдозери софия На Фокус Събития Флаг футбол 

Булдозерите организират благотворителен турнир по флаг футбол

На 09.06.2018 година на стадион „Академика“ в София ще се проведе благотворителен турнир по флаг футбол „Flag for Charity“. Организатори на инициативата са българският отбор по американски футбол Sofia Bulldozers.

В рамките на събитието „Булдозерите“ ще запознаят всички желаещи да участват с основните идеи и правила на играта флаг-футбол и ще проведат турнир, воден по световните правила за игра. Край терените ще може да се освежите с различни напитки и да се подкрепите с разнообразни вкусотии, както и да се срещнете с децата от училище „Димитър Екимов“, за които събитието ще набира средства.

flag for charity булдозери

Flag for Charity – Каузата
„Flag for Charity“ е първото благотворително събитие, което Софийските Булдозери организират. „Чрез събитието искаме да помогнем за каузата на сдружение „Русаля“ и тяхното училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца в с. Русаля,“ споделя Мартин Дойчев, капитан на отбора. „Решихме, че спрямо нашите възможности ще бъде най-добре да подкрепим една конкретна кауза както финансово, така и с едно интересно за децата изживяване. Желанието ни е да срещнем децата с хората, които ще присъстват на събитието и ще играят в него с една добра идея.“

Повече за каузата може да научите на сайта на сдружението: http://www.rusalya.org/.

Регистрацията за събитието е индивидуална и отборите ще бъдат разпределени от организаторите непосредствено преди старта на събитието. Минималната такса за участие е 12 лева и отива изцяло в полза на благотворителната кауза. Всички средства от такси за участие и дарения ще отидат в полза на социално слабите деца от училището по изкуства и занаяти „Димитър Екимов“.

Какво е флаг футбол?
Флаг футболът е версия на американския футбол, в която не е необходима специална екипировка, защото липсва контакт и спортна агресия. Форматът на играта изправя два отбора от по петима участника (без ограничение във възраст и пол) един срещу друг, като целта на двата отбора е да отбележат повече точки в рамките на две полувремена от по десет минути.

В момента Булдозерите активно търсят съдействие и от фирми, които няма да вземат участие в турнира, но имат желанието да помогнат с дарение или съдействие при организацията и промотирането на събитието.

За връзка с организаторите:

Мартин Дойчев
martin.doychev@abv.bg
+359886405663

Стоян Кънчев
kanchev.s@gmail.bg
+359889628899

Related posts

Leave a Comment