You are here
a1 gaming league hearthstone Е-спорт На Фокус 

FreakyDevil спечели втората квалификация по Hearthstone на A1

Неочакван развой на финала донесе победа на FreakyDevil във втората квалификация по Hearthstone, част от мащабния е-спорт проект A1 Gaming League.

Красиан „FreakyDevil“ Митев спечели втората квалификация по HearthStone от A1 Gaming League, побеждавайки Werben с 2:1. Това се случи след най-странния финален сблъсък, който сме наблюдавали досега.

Поради притеснение, невнимание или някакъв друг фактор, Werben влезе във финалната среща, нареждайки точно баннатия от FreakyDevil дек, а това доведе до автоматична загуба на първата игра.

Припомняме, че при нормално стечение на обстоятелствата в Conquest формат, играчите нямат право да използват дек, с който вече имат победа в дадения двубой. С оглед наличието на служебна победа обаче, бе взето админско решение FreakyDevil да запази и двата си дека до края на серията. Красиан се възползва от така създалата се ситуация и успя да измъкне финала с резултат 2:1.

Крайното класиране от втората квалификация по Hearthstone на A1 Gaming League е следното:

1. FreakyDevil (Quest Rogue, Zoolock, Deathrattle Hunter) – 100 точки
2. Werben (Spell Hunter, Odd Paladin, Even Shaman) – 75 точки
3. pagK0 (Odd Warrior, Odd Paladin, Recruit Hunter) – 60 точки
4. Felzak (Odd Paladin, Odd Rogue, Malygos Druid) – 40 точки
5. Jengo (Togwaggle Druid, Odd Paladin, Shudderwock Shaman) – 25 точки
6. Nedel (Dragon Warrior, Big Spell Mage, Spell Hunter) – 25 точки
7. xMASSACRE (Even Paladin, Control Priest, Shudderwock Shaman) – 25 точки
8. BGShadowWw (Odd Warrior, Odd Rogue, Topsy Turvy Priest) – 25 точки

По време на двата турнирни дни всички любители и почитатели на CCG шедьовъра на Blizzard имаха възможността да проследят най-интересните двубои с коментар от популярните в българските Hearthstone среди Момчил „MorGalad“ Киряков и Александър „RupertMurloc“ Костов.

a1 hs2 stream

Като изключим драмата на финала, турнирът протече изключително гладко. Повечето играчи бяха заложили на традиционни декове с много леки елементи от новия експанжън. Въпреки че повечето играчи предпочетоха aggro декове, станахме свидетели на няколко Warrior mirror игри, които продължаваха по над 30 минути.

В топ 32 видяхме цели 37 различни архетипа. Най-ползван дек отново бе Odd Paladin, следван от Spell Hunter, а на трето място по популярност се наредиха Even Warlock и Odd Warrior. Сред нетрадиционните декове в турнира бяха Silence Priest, Gonk Druid, Tess Rogue, Hir’eek Handbuff Warlock и Malygos Rogue.

Четирима от класиралите се в топ 8 играчи в първата квалификация се наредиха сред осемте най-добри и този път. Шампионът от първото издание Prodigy бе възпрепятстван и не успя да вземе участие, но въпреки това турнирът бе на много високо ниво с играчи като SilentStorm, Jengo и Felzak, който ще представя България на WeSG в Шанхай.

Ето как изглежда генералното класиране след втори кръг:

1. pagK0 – 135 точки
2. Prodigy – 100 точки
3. FreakyDevil – 100 точки
4. BGShadowWw – 85 точки
5. Werben – 75 точки
6. xMASSACRE – 65 точки
7. Jengo – 50 точки
8. Felzak – 40 точки
9. TIRBU6ONA – 25 точки
10. leis33 – 25 точки
11. nikalas004 – 25 точки
12. Nedel – 25 точки

Следващата квалификация на A1 Gaming League по Hearthstone ще се проведе на 5 януари и всеки може да се запише, независимо дали е участвал, победил или загубил в първия турнир.

Related posts

Leave a Comment