You are here
снукър На Фокус Снукър 

Георги Величков спечели последния снукър турнир за сезона

Републиканският шампион Георги Величков спечели финалния турнир за сезона Мастърс „А“ от календара на Българската Снукър Федерация.

На финала Георги се справи с Братислав Кръстев след 5:2 фрейма в повторение на решаващия мач от Републиканското първенство преди две седмици, което също се проведе в спортен клуб „Академията“. За Брандо остава утехата, че реализира най-големия брейк в турнира от 89 точки. Рефер на двубоя бе Милена Петрова.

В турнира участваха най-добрите играчи през сезона – топ 16 в националната ранглиста. Братислав се справи с Радослав Дочовски (4:1), Виктор Гайдов (4:1) и Теодор Чомовски (4:2), за да стигне до финала. В другия поток Величков постигна последователни победи над Александър Георгиев (4:0), Джонатан Мейби (4:2) и Жан Лаушман (4:2).

По същото време през уикенда се проведе и Мастърс „Б“, където участват останалите играчи от националната ранглиста. Двубоите се изиграха в Пловдив в клуб „Снукър Утопия“. Победител в турнира стана Ивайло Пеков, който победи с 4:0 Атанас Димитров.

Related posts

Leave a Comment