You are here
gladiatori na kolela На Фокус Още Събития 

„Гладиатори на колела“ преобръщат представите за Дунавския регион

Колоездачната надпревара „Гладиатори на колела“ е уникално по рода си събитие, което преобръща представите за спортно шоу. Необичайният „бутиков веломаратон“ (до участие се допускат максимим 24 участника) се провежда в българската част на поречието на река Дунав, като трасето на участниците използва 530-километров участък от веломаршрута “Дунав Ултра”.

По този начин в рамките на само 40 часа, атлетите-велогладиатори преминават през няколко десетки изключително интересни и екзотични места от Видинско до гр. Силистра, включително десетки антични обекти, руини, български села и градове по поречието на река Дунав.

През лятото на 2017-та година организаторите на събитието Диджитал Сова и КК Дунав Ултра продуцираха заснемането от земя и въздух на най-интересните моменти от това необичайно и внушително с мащабите си спортно зрелище.

Специално за въздушните снимки бяха наети професионалните пилоти на дронове от друг нашумял проект свързан с красотите на страната – “България от високо”. Общо 12 общини партнираха на организаторите предлагайки логистична подкрепа, а Министерство на Туризма даде своя институционален карт-бланш на случващото се.

Резултатите са наистина впечатляващи. Иновативният подход, мащабът и визията на продукцията при реализиране на цялостната идея на проекта „Гладиатори на колела“ преобръща представите за региона на 180 градуса, като го представя като едно от най-интересните и атрактивни места не само в страната, а и на континента.

В началото на декември в рамките на фестивала „Дни на предизвикателствата“ предстои премиерата на късометражното видео посветено на „Гладиатори на колела“. Всички тези активности целят да популяризират поречието на река Дунав в България, представяйки го като атрактивна туристическа дестинация.

Related posts

Leave a Comment