You are here
barcraft sofia Е-спорт Събития 

Четири BarCraft събития за финалите на GSL

По случай финалите на най-престижния четиридневен турнир, организиран от Глобалната StarCraft Лига в Корея – GSL Super Tournament II, в София ще се проведат четири BarCraft събития. Домакини ще бъдат столичните барове PlayZone в MegaMall и Бар ДАК (ул. Московска 3). Вход свободен.

Какво е BarCraft?

Явлението BarCraft представлява гледането на състезателен гейминг в бар или подобно заведение в компанията на други фенове на спорта. Конкретно в най-ранните срещания на традицията играта е била StarCraft – един от най-трудните и уважавани електронни спортове. Именно StarCraft ще се гледа през идните четири дни в София!

Игрите, на които ще станем свидетели, ще противопоставят най-добрите StarCraft играчи на планетата.

GSL BarCraft – Програма

Тъй като турнирът ще се гледа на живо, а се провежда в Корея, първите мачове започват рано сутринта българско време. Хубавото е, че събитието ще продължи цели четири дни, тоест ще обхване и уикенда. Ето какво предстои:

– Четвъртък, 28 септември, PlayZone в MegaMall, от 11:00 до ~16:00 – Половината осминафинали

– Петък, 29-ти септември, PlayZone в MegaMall, от 11:00 до ~16:00 – Другата половина осминафинали

– Събота, 30-ти септември, Бар ДАК на ул. Московска 3, от 11:00 до ~16:00 – Четвъртфинали

– Неделя, 1-ви октомври, PlayZone в MegaMall, от 11:00 до ~16:00 – Полуфинали и Гранд Финал

GSL BarCraft – Информация

Организаторите са осигурили мека мебел проектори и телевизори, които ще излъчват GSL стрийма, както и аудио система, чрез която ясно ще се чува коментара. Той ще бъде на английски в оригинал от официалните коментатори (по всяка вероятност Tasteless и Artosis). В заведенията ще се предлага широк набор от студени и топли напитки, както и храна за тези, които искат да си направят гледането още по-приятно. В съботното издание в Бар ДАК цените на всички алкохолни напитки, закупени по време на събитието, ще са на половин цена!

Линк към събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/269006946943605/.

Related posts

Leave a Comment