You are here
snooker ukraine 1 На Фокус Снукър 

Украинските деца от снукър академията в Киев подкрепят проекта „Избери снукъра“

Децата от най-добрата снукър академия в Украйна подкрепиха по интересен начин кампанията „Избери Снукъра 2“. Снукър талантите на Украйна облякоха брандираните фланелки на кампанията и се снимаха пред снукър маса.

„Избери Снукъра 2“ продължава и в момента като снукър керванът се намира във Враца до 10 септември включително преди да тръгне за последната си спирка в Пловдив (11 и 12 септември). Проектът се изпълнява от българска снукър федерация с подкрепата на Министерството на младежта и спорта. Кампанията премина с голям интерес в Кюстендил, Петрич и София, където стотици младежи се включиха в инициативата и научиха за първите стъпки в джентълменския спорт.

На снимката ще откриете бъдещите снукър играчи на Украйна: Георгий Петрунько, Богдан Соколов, Евгения Черкас, Ева Лемешева, Егор Дементьев, Роман Блакита, Пётр Сидоренко, Евгений Камельков – Главен съдия на Федерацията, Ирина Петрунько – ръководител на снукър Академията в Киев, Андрей Шульга – Главен треньор на Снукър Академията в Киев.

Целта на кампанията е да се запознаят младите хора отблизо с джентълменския спорт като средство за превенция на рисково поведение на младите хора чрез организиране и провеждане на спортни демонстрациии и прояви за създаване на трайни нагласи за практикуване на снукър и възприемане на поведенчески модели съобразно принципите и ценностите на спорта. Начинаещите ще получат базови умения и ще могат да практикуват спорта в местните клубове. Проектът се финансира от Министерството на младежта и спорта по национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10А от Закона за хазарта.

Related posts

Leave a Comment