You are here
коледен pes 2018 турнир Е-спорт ЛЮБОПИТНО На Фокус 

Коледен PES 2018 турнир – резултати и инфографика

На 16-ти декември (събота) столичният спортен бар „Академията“ отново се превърна в арена на срещи по виртуален футбол. Коледният PES 2018 турнир стана възможен благодарение на партньорството между специализирания доставчик на видео игри и аксесоари ПУЛСАР и разработчика на Pro Evolution Soccer – КОНАМИ.

коледен PES 2018 турнир

Коледното PES състезание бе вторият турнир за България от излизането на Pro Evolution Soccer 2018. Подобно на предишното състезание (PES 2018 Open Party), участниците за отрицателно време запълниха турнирната схема за 32-ма играчи и квотите бяха увеличени до 37 от главния организатор на събитието – Емил Beast Димитров.

Сред претендентите за шампионската титла се открояваха имената на изявени PES играчи като Етиен Янев, Борис Сеизов, Радослав Христов и Никола Тодоров.

Коледен PES 2018 турнир – Победители

Турнирът бе спечелен от Радослав Христов с Бразилия, който успя да надвие идващия от горната част на схемата Ясен Бъчваров (Реал М) в два последователни мача. На финала „кариоките“ на Радослав се наложиха съответно с 2-0 и 7-0.  За Ясен остана второто място – постижение, с което малцина дебютанти на турнири по PES могат да се похвалят. На трето място завърши Георги Фиков (Барселона), който е известен с това, че често провежда турнири по PES и HearthStone в клуб „Билярда“, Младост.

коледен PES 2018 турнир
От ляво надясно: Ясен Бъчваров (2-ро място), Радослав Христов (1-во място), Георги Фиков (3-то място)

В топ 8 се класираха още:

4. Адриян Кирилов (Реал М)
5. Кирил Димитров (Ман Сити)
6. Стефан Кънев (Реал М)
7. Борис Сеизов (Испания)
8. Калоян Колов (Барселона)

коледен PES 2018 турнир
Георги Фиков (вляво) приключи участието си на крачка от финала, загубвайки от шампиона Радослав Христов (отдясно) с 2:5 във финала на Loser Bracket.

Най-резултатните мачове бяха цели два, дело на Ясен Бъчваров (Реал М) и Етиен Янев (Ювентус). Двамата успяха да се наложат с по 8-0 съответно над Димитър Стоименов (Барселона) и Веселин Мирчев (Барселона).

Победителите си тръгнаха с парични награди, осигурени от фирма Пулсар и официален PES мърчъндайз от Конами.

Коледен PES 2018 турнир – Инфографика

Интересен факт е, че средно отбелязаните голове на мач по време на Коледния PES 2018 турнир са 4,4 – точно колкото головете по време на PES 2018 Open Party. Още статистика вижте в следната инфографика:

коледен pes 2018 турнир емил beast димитров

Related posts

Leave a Comment