You are here

Красивите градове на България

Един от най-хубавите начини да се опознае родината е….като се обиколи. А наред с историческите и архитектурни обекти, градовете са места, които привличат с красота, култура и много възможности за забавление в свободното време.
Ето няколко идеи за градски туризъм из живописните места на България, които си заслужава да се посетят.

Пловдив

И новият, и старият Пловдив са любима дестинация на много българи и средище на културни събития, концерти и пърформанси. Градът е основан преди около 6000 години и днес е чудна смесица на древна история, съвременно и младежко излъчване, събирателно е за различни епохи и носи духа на бъдещето. Тук има за всеки по нещо – от цветните възрожденски къщи с уникалните екстериорни характеристики на всеки ъгъл в Стария град, през многото галерии и къщи музеи, до модерните и лъскави заведения и нощния живот.

Копривщица

Ако искате да се пренесете назад във времето, идете и се разходете по тесните улички на Копривщица. Тук все още се усеща онзи дух на месеците от 1876 г., когато българите смело защитават родината си. Градът е изпълнен с мемориали и музейни къщи, показващи етнографски съкровища, стари оръжия и старинен инвентар, а историята на страната се разказва чрез национални носии, произведения на изкуството и запазени от онова време бижута.

Велико Търново

Не е случайно, че това е град, в който много посетители се влюбват, само след първото посещение. Историческата столица на Втората българско царство между 12 и 14 век, е популярна туристическа атракция, както и град с младежки дух заради университетът, който се намира там.
Реконструираната крепост Царевец не прилича на типичните средновековни дворци на българските царе, управлявали до поражението им от османците през 1393 г. , но разходка по улиците напомня за едновремешното величие на България.

Мелник

Цветен, слънчев, опияняващ. Това е Мелник – най-малкият град в България, дом на едни от най-добрите винарни в страната. Разходка по главната улица ще трае само няколко минути, но и часове няма да стигнат, за да се насладите на вкусната храна и хубавото вино. А след обилен обяд, разходка до Мелнишките скали и Роженския манастир е задължителна.

Related posts

Leave a Comment