You are here
sofia bears Американски футбол На Фокус 

Мечките няма да играят в сръбската Втора лига

Столичният отбор по американски футбол Sofia Bears няма да играе в новия сезон на сръбската Втора лига

След като за втори пореден сезон нашите спечелиха Трета сръбска лига (ТСЛ) в западната ни съседка с шест победи от общо шест мача и финал завършил 28:00 в тяхна полза, всички родни фенове очакваха да видят „Мечките“ в по-горната дивизия, но уви.

Въпреки обещаното в началото на сезон 2016 „повишение“ при постигнати резултати, както и поетият ангажимент от българите да продължат с гостуванията си, отборът от София за втори път не бе допуснат до участие във Втора лига на Сърбия. Причината е наложено вето от страна на новото ръководство на сръбската федерация (SAAF) и президента ѝ Раде Ракочевич. На „Мечките“ бе предложено отново да се състезават в Трета лига, но те отказаха. Официалното им становище е достъпно на фенстраницата на отбора във Facebook.

Въпреки разочарованието, българско участие в Сърбия ще има. Броени дни преди началото на сезон 2017 сръбските отбори традиционно отправиха поглед към българските играчи. Конкретни оферти към българи са отправили отборите на Yagodina Black Hornets, Kraljevo Royal Crowns, SBB Vukovi и Indija Indians. Засега потвърдените трансфери са само четири – в Ягодина ще играят четирима от „Мечките“. Това са Александър Щерионов (LB), Александър Богданов (DL), Костадин Филчев (DE) и Радослав Ташев (WR).

Related posts

Leave a Comment