You are here
приключенски многобой 2018 Катерене Конен спорт На Фокус Събития 

Два дни „Приключенски многобой – Ботевград 2018“

Приключенски многобой – Ботевград 2018 ще се проведе на 9 и 10 юни

Иновативното събитие, което бе предвидено да се проведе на 9 юни (събота) на крепост Боженишки Урвич, с. Боженица, Община Ботевград, всъщност ще продължи и на 10-ти. Това обяви ексклузивно кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов:

„Получихме много добри отзиви от хората, присъствали на миналогодишното издание и се надявам, че тази година ще се радваме на още по-голям интерес към събитието. Успяхме да покажем, че действително предлагаме нещо ново, нетрадиционно и непознато за нашия район. Затова и тази година решихме не само да включим още интересни активности в програмата, но и да предложим по-разширен вариант на мероприятието, превръщайки го в двудневно събитие!“

По програма състезателната част от Многобоя ще се проведе на Крепост Боженишки Урвич на 9 юни (събота). Всички ентусиасти, които желаят да се запишат за участие, вече могат да го направят тук:

Осмелилите се да се включат в приключенската игра-загадка, ще имат възможността да изпитат редица екстремни изживявания, като: скално катерене и спускане по скални отвеси, проникване в пещера, задачи с ориентиране и логика, умения за стрелба с лък, екстремно спускане по въжен тролей и други. Водещ на събитието отново ще е певецът и радиоводещ Теодор Койчинов – Тео.

приключенски многобой 2018

Приключенски многобой 2018 – Събота, 09 юни

Съботният ден ще предложи на състезатели и посетители и редица арт активности и предизвикателства, на намиращата се в подножието на крепостта „Урвишка поляна“. Сред тях са: музикални изненади, тимбилдинг игри, конна езда и въжена градина. Ще бъде обособена и арт работилница на открито, включваща български занаяти като: керамика, дърворезба, дървопластика, кукларство и килимарство. Освен заредени с много положителни емоции, петима късметлии от посетителите ще си тръгнат и с екстремен подарък – ваучер за моторен полет с паратрайк!

Приключенски многобой 2018 – Неделя, 10 юни

На 10 юни (неделя) крепостта и Урвишка поляна ще посрещнат деца от училищата в Община Ботевград, за които също са предвидени атрактивни игри и развлечения. „Целта ни е да им покажем един различен начин да се забавляват в отбор, да ги върнем към природата, да ги подтикнем към активности на открито и да увеличим желанието им към подобряване на физическата им форма“, сподели Владимир Ангелков, организатор на Многобоя.

„Всички приключенски въжени атракции и предизвикателства ще са напълно обезопасени за участниците и ще са изпълнени под ръководството на инструктори в контролирана среда. Ще се радваме да споделим екстремно-приключенските преживявания с дошлите на събитието. Втория ден ще го подарим на децата от Община Ботевград“ , каза Яни Макулев, председател на Клуб „Хеликтит“ и съорганизатор на проявата.

Организатор на “Приключенски многобой – Ботевград 2018” е Уайлдан ЕООД. Събитието се осъществява с финансовата и институционална подкрепа на Община Ботевград и с любезното съдействие на пещерен Клуб Хеликтит. Медийни партньори са DrugiteSportove.com, Espresso News и Ranica.bg. Входът за събитието е свободен, всички забавления и атракции са безплатни.

Related posts

Leave a Comment