You are here
rebels winter cup Флаг футбол 

Софийските Булдозери ще играят на Rebels Winter Cup 2017 в Букурещ

Българският отбор по американски футбол Sofia Bulldozers потвърди участието си на флаг турнира Rebels Winter Cup 2017. Събитието ще се проведе на 9 и 10 декември в Букурещ, Румъния.

Участие в турнира ще вземат 14 отбора, от които 12 румънски. Сред потвърдилите участието си прави впечатление присъствието на ветераните Cluj Crusaders и представители на отбора-домакин Bucharest Rebels. Булдозерите и Chisinаu Sentinels (Кишинев, Молдова) са единствените два тима, които ще се опитат да отнесат титлата извън северната ни съседка.

Rebels Winter Cup е най-старият флаг турнир в Румъния. Организира се за 5-ти път съвместно с румънското Министерство на спорта. И тази година ще се играе във формат 5 на 5 според правилата на Международната федерация IFAF (2015-та година). Надпреварата ще протече в две фази – групи и елиминации. Наградният фонд за най-добрите три отбора е в размер на 4500 леи.

Жребият за групите на Rebels Winter Cup 2017 ще се тегли на живо в неделя. Можете да го проследите на живо тук:

Софийските Булдозери имат богат опит както в мачовете с пълна екипировка, така и в турнирите по флаг футбол. Подобно на румънските си колеги, през лятото Булдозерите организираха първия в България турнир по флаг футбол. За да разберем какви са настроенията сред нашите момчета, се свързахме с един от тях – Димитър Димитров (Defensive End, 91). Ето какво сподели той:

„Отиваме в Румъния добре подготвени и ще дадем всичко от себе си. Въпреки снега в София, не спираме да тренираме усилено. Заради форматът (5 на 5), се наложи някои играчи да учат нови позиции. Засега всичко върви по план. Турнирът се пада веднага след студентския празник 8-ми декември и това е малко неприятно. Повечето играчи в отбора сме студенти и ще празнуваме, но все пак вярвам, че това няма да се отрази негативно на представянето ни.“

Related posts

Leave a Comment