You are here
снукър На Фокус Снукър Събития 

Български съдии за Джъд Тръмп и Нийл Робъртсън

Чаровните български съдии Десислава Божилова и Пролетина Величкова ще бъдат рефери на снукър двубоя между Джъд Тръмп и Нийл Робъртсън на 19 декември в зала „Универсиада“ в София.

Десислава Божилова и Пролетина Величкова са неизменна част от световния снукър в последните пет години и рефирират двубои от най-високо ниво. Двете направиха своя международен дебют в София през 2012 година на първото PTC Bulgaria Open. Три години по-късно Десислава Божилова бе рефер на финала на Bulgaria Open, а Пролетина съдийстваше в полуфиналите.

Българските съдии натрупаха голям международен опит и са част от елита на реферите в Worldsnooker. Тяхната популярност накара други българи да започнат обучение за рефери към Българската Асоциация на Снукър Реферите в България. В началото на септември двете бяха главни рефери на четирите епични двубоя между Рони О‘Съливан и Стивън Хендри в България.

Джъд Тръмп и Нийл Робъртсън отпаднаха рано в турнира UK Championship, а в момента участват Scottish Open. Мачът в зала „Универсиада“ обещава голяма борба и ще се играе във формат формат 6 от 11 фрейма. Всички желаещи да посетят събитието могат да закупят билети от мрежата на Eventim и техните партньори.

Related posts

Leave a Comment