You are here
sofia knights logo Американски футбол На Фокус Флаг футбол 

Софийските Рицари проведоха първата си тренировка

Столичният отбор Sofia Knights проведе първата си официална тренировка. Рицарите са най-новият отбор по американски футбол в България, а техен „дом“ през зимата е една от спортните зали на частно училище „Свети Георги“, София.

„Не очаквахме толкова голям интерес. В първата тренировка се включиха около 20 ентусиасти, за по-голямата част от които американският футбол е нещо съвсем ново“, споделя Емил Димитров – един от тримата основатели на новия клуб. По време на зимната състезателна пауза, Рицарите ще се запознават с правилата и основните техники в американския футбол. Според треньорите на отбора вече се заформят кандидати за ключови позиции като QB, RB и WR. „Спортната форма, в която се намират момчетата е много добра“, продължава Емил Димитров. „Всеки се е занимавал с някакъв спорт и има изградена двигателна култура и дисциплина. Точно такива хора са нужни за изгражднето на успешен отбор. “

Снимки: Паолина Панамска и Венелин Бакалов

Амбициите пред Софийските Рицари са в най-скоро време да се включат активно в състезанията по флаг-футбол и американски футбол с пълна екипировка. Основателите на клуба Мартин Дойчев, Ивайло Симов и Емил Димитров са играчи с дългогодишен опит в България и Европа. Тримата са изключително доволни от новите попълнения и са оптимисти за представянето на тима в предстоящите турнирни прояви.

Успешният старт на Sofia Knights е поредното доказателство за развитието на американския футбол по нашите ширини. През 2018-та година български отбори взеха участие в десетки турнири по флаг-футбол, а за първи път в България се проведе Национален шампионат с пълна екипировка.

Ако желаете да се включите в тренировките на Софийските Рицари и да станете част от популяризирането на американския футбол у нас, може да се свържете с ръководството на клуба чрез страницата на отбора във Facebook: /SOFIAKNIGHTSAFC или на телефон: 0886405663.

Related posts

Leave a Comment