You are here
sportist na godinata На Фокус Събития 

Започна гласуването за „Спортист на годината“

В понеделник започна гласуването в 60-тата ежегодна анкета за избор на спортист, отбор и спортист с увреждания на годината, организирана от Нове АД Холдинг.

В рамките на една седмица – от 4 до 10 декември 2017 г. включително, всички действащи спортни журналисти ще могат да дадат своя вот за носителите на най-престижните спортни награди в България.

Според регламента на анкетата, в първата категория участниците имат право да гласуват за 10 спортисти и ще могат да номинират атлети от индивидуален спорт, самостоятелни спортисти от който и да е отборен спорт или отбор, чийто състав е с равностойни състезатели. В останалите две категории – „Спортист на годината с увреждания“ и „Отбор на годината“, журналистите имат право да гласуват само за един състезател или отбор. По традиция ще бъде обявен и победителят в анкета на в. Труд „Треньор на годината“.

От 2015 г. анкетата “Спортист на годината на България“ се провежда и със съдействието на Българска асоциация на спортните журналисти. БАСЖ спомага за прецизирането на гласуването в анкетата, както и за осигуряването на максимална достоверност и коректност на вота.

Генерален спонсор на анкетата и церемонията „Спортист на годинаата на България“ е българският букмейкър “Еврофутбол”.

Related posts

Leave a Comment