You are here
флаг футбол snap На Фокус Флаг футбол 

Стартира първият у нас шампионат по флаг футбол

Най-интересното от Първи кръг на Националното първенство по флаг футбол

В събота (08/04/2017) НСА бе домакин на първия в България турнир по флаг футбол според правилата на Международната федерация по американски футбол. Терените на столичната спортна академия събраха играчи от „Булдозерс Тийм София“, “Софийските Мечки“, “Благоевград Грифинс“, както и фенове на американските спортове от цялата страна. Събитието е част от Националното първенство по флаг футбол, което се провежда в четири кръга през април и май.

Sofia Mustangs флаг футбол

С максимален актив от четири победи най-добре се представи отборът на Sofia Mustangs, следван от „Готвачите“ с две победи и една загуба. Достойно се представи и отбора на „Пиксел Медиа“, изграден почти изцяло от нови играчи. Най-резултатен играч на турнира бе Едуардо Кесада (Испания) с 37 отбелязани точки.

Ето какво споделиха някои от участниците в спортния празник специално за читателите на DrugiteSportove.com:

Велислав Кунев, капитан на „София Мустангс“:

„Първият за България флаг турнир се оказа повече от успешен и интересът беше огромен. Организацията беше повече от перфектна – благодаря на спонсорите и отбора на „Булдозерс Тийм София“ за предоставените емоции през уикенда. Благодарение на мотивацията и себераздаването успяхме да запишем 4 победи и нито една загуба срещу сериозни отбори. Имаме международно присъствие в отбора – испанците са атлетични и се представиха много добре, наравно с другите момчета. Очаквам с нетърпение следващия турнир от програмата и се надявам интересът към тези събития все повече да нараства!“

Готвачите срещу Петлите флаг футбол

Мартин Дойчев, капитан на „Готвачите“:

“Страхотна атмосфера и забавление – чакаме с нетърпение следващия турнир! Този формат е идеален за обучение на нови играчи или трениране на нови позиции, а след него – направо слагаме падовете!”

Емил Димитров, капитан на „Пиксел Медиа”:

“Много съм щастлив, че събитието получи такъв интерес. Флаг футболът е изключително забавен спорт и същевременно – прелюдия към американския футбол с пълна екипировка. Надявам се в скоро време всички отбори в България да могат да си позволят екипировка, за да направим първенството си по-интересно и атрактивно за наблюдаване.”

PixelMedia флаг футбол

 

Божидар Проданов, главен организатор на събитието:

„Благодаря на всичките 38 участници и десетките зрители, с които се забавлявахме цяла събота! Надявам се, че чрез усмивките и забавленията по време на флаг турнирите все повече хора ще научат за спорта американски футбол и ще станат част от развитието му в България. Очаквам ви на 22-ри април!“

Благоевград флаг футбол

Флаг футболът е разновидност на американския футбол, в която блъскането и ударите са забранени с цел избягване на контузии. Играчите имат по два флага на кръста си и повалянето на земята е заменено с дърпане на флаг. Ако един от флаговете на носача на топката бъде откачен, то атаката на отбора във владение се прекратява.

Втори кръг от шампионата ще се проведе на 22 април 2017. Ако желаете да запишете отбор за участие, все още може да се включите безплатно, като попълните заявление за участие в турнир по флаг футбол и го изпратите на flag@bulldozersteamsofia.com или просто го донесете в деня на турнира.

Флаг футбол еди кесада

Организатор на инициативата е Спортен клуб по американски футбол „Bulldozers Team Sofia“, представляван от Божидар Проданов, Иво Икономов и Стоян Кънчев.

Спонсори на събитието: Напитки „Isosport”, “Еко Ботълс“ Благоевград, Минерална вода „Предела“, Спортни обувки „Bulldozer”.

Официалните правила може да прочетете тук.-  Правила за Флаг футбол 5на5 .

За повече информация и въпроси относно записването и провеждането – Божидар Проданов, 0888430779.

Related posts

Leave a Comment