You are here
Бадминтон Събития 

Изтеглиха групите за TCE Open #8

Най-добрите български бадминтонисти се срещат в София

Вече са ясни групите за предстоящото този уикенд осмо състезание, част от ранглистата на бадминтон зала „Европа“. Ако сте фенове на спорта и се намирате в София, може да проследите надпреварата на живо. Залата се намира на адрес: бул. Искърско шосе 7. Входът за зрители е свободен.

В турнирите по двойки и по единично на 16 и 17 септември ще вземат участие цели 85 бадминтонисти. Те ще спорят за награден фонд от 2 000 лева. Основен претендент за шампионската титла при мъжете е Иван Русев, който в момента е 137-ми в Световната ранглиста на BWF. При жените битката ще бъде между Линда Зечири и Мария Мицова, съответно 38-ма и 65-та в света.

бадминтон линда зечири мария мицова

Групите може да видите тук: http://bit.ly/2x9cD3A.

„Очаква ни страхотен бадминтон, особено в неделя, когато са дисциплините Мъже и Жени Единично“ – споделя Александър Малинов, собственик на залата-домакин. – „Сред заявилите участие са едни от най-добрите играчи в страната. Другаде в България такъв турнир едва ли може да се види!“

В България феновете на спорта много рядко могат да се насладят на бадминтон срещи от такова ниво. Събития, достатъчно привлекателни и за най-добрите ни състезатели, се организират рядко. Успешните ни бадминтонисти предпочитат да се фокусират върху подготовката си и участието на големи турнири на международно ниво. Както при тениса, конкуренцията в световен мащаб е огромна, а турнирите дълги и изморителни. Затова се налага всеки играч да подрежда предстоящите събития в календара си по приоритет.

Related posts

Leave a Comment