You are here
уча.се На Фокус Още 

Уча.се с Интелект – езиково състезание през април

Успели българи с мотивиращи лекции за участниците в езиковото състезание ,,Уча.се с Интелект“

Българският образователен портал Уча.се и Езикови училища „Интелект“ организират през април първото по рода си езиково състезание „Уча.се с Интелект“. То комбинира интензивна изпитна програма по английски и немски език с много забавление и шоу, както и с презентации от някои от най-вдъхновяващите хора в България. Оригиналният формат позволява на учениците не само да покажат на какво са способни, но и да повишат своята мотивация. Презентациите ще предоставят на учениците ценни съвети как да учат по-ефективно, как да развиват потенциала си и да постигат целите си.

Състезанието ще се проведе от 27 до 29 април под формата на тридневен лагер в подножието на връх Вихрен.

За състезанието Уча.се с Интелект

Надпреварата ще се проведе в три категории: 7 – 8 клас, 9 – 10 клас и 11 – 12 клас. Първите два кръга проверяват уменията на участниците да пишат на езика, който са си избрали. След това състезателите с най-висок резултат продължават в третия кръг – устен изпит с преподаватели от „Езикови училища Интелект“. Всички ученици получават сертификат за участие, а за победителите във всяка категория има специални награди.

Освен самите изпитни сесии, събитието включва развлекателно-мотивационна програма с игри като treasure hunt (лов на съкровища) и презентации от някои от най-вдъхновяващите ментори в България – Георги Малчев от Xplora, Лазар Радков от Live to lift, Юли Tонкин от „НЕсеминарът“, Албена Тонкин от „Здравей“, Илиян Любомиров от „Думи на 4 гуми“, Петя Дикова от CoolT. Лекторите ще дадат на участниците идеи как да се развиват и да следват мечтите си, а след това ще отговарят на въпросите им.

Състезанието е безплатно, като участниците заплащат единствено за престоя си в хотела, който включва закуска, обяд, вечеря и достъп до СПА и басейн за две вечери на преференциалната цена от 88 лв. Всички останали обучителни дейности, развлечения и лекции са безплатни. В добавка, придружаващите учители имат възможност да се включат в дискусии в рамките на съпътстващата състезанието кръгла маса за образование и иновативни практики. Освен това както те, така и учениците ще си създадат ценни контакти с успели и известни личности, а техните училища ще получат престижни грамоти за участието на представителите им в състезанието.

уча.се

Повече за Уча.се

Уча.се е онлайн платформа с всички видео уроците за училище на разбираем и интересен език. Със своите над 11 000 видео урока и упражнения, сайтът помага на всички ученици от 1-ви до 12-ти клас да повишат успеха си, да се забавляват и да имат повече свободно време. След видео уроците ученикът може да тества наученото с упражнения и ако някъде отговори неточно, Уча.се автоматично предлага точния откъс от урока, за да навакса пропуска.

Материалите следват напълно официалната училищна програма на Министерството на образованието и науката и са съобразени с ДОИ (държавните образователни изисквания). До момента уроците са изгледани над 30 000 000 пъти от над 480 000 регистрирани ученици, учители, родители и студенти. Това печели на Уча.се над 20 награди, сред които и за най-добър образователен сайт на България в три поредни години.

Повече за Интелект

Езикови училища Интелект са образователна институция с 18-годишна традиция в преподаването на чужди езици. Над 30 000 българи са преминали своето обучение в Интелект. Езиците, които могат да се изучават, са: английски, немски, испански, италиански, френски и български език за чужденци. Интелект разполага с 6 бази в София и с 1 филиал в Лондон, Великобритания.

Related posts

Leave a Comment