You are here
здравец гълъбов hylissang Е-спорт На Фокус 

Българинът Здравко Гълъбов стана европейски шампион по League of Legends

Българинът Здравец Гълъбов с псевдоним Hylissang, спечели европейската титла по най-играната видео игра в света – League of Legends.

На връх Великден, от сцената на препълнената зала „Роял Арена“ в Копенхаген, Здравко вдигна купата пред погледите на десетки хиляди зрители. Отборът на Hylissang – Fnatic, печели европейската титла за шести път. Отличието бе резултат от изключително силния пролетен сезон и победата срещу G2 Esports с 3:0 на финала на EU LCS Spring Split.

С приза за най-полезен играч (MVP) бе награден „AD Carry“-то на Fnatic – Мартин „Rekkles“ Ларсон, който се представи блестящо и в трите срещи, благодарение както на богатия си опит в League of Legends, така и на перфектната игра на Здравко в ролята на негов „Support“.

Здравец е на 22 години и е роден в София. Преди четири години се мести в Берлин, където започва професионалната си е-спорт кариера. От 2014г. до 2018г. играе в отбора Unicorns of Love, a в началото на 2018г. бе привлечен от Fnatic – може би най-голямата е-спорт организация в Европа.

Related posts

Leave a Comment