You are here
linda zetchiri Бадминтон На Фокус 

Линда Зечири и сестри Стоеви стартираха с победи в Дания на турнир от суперсериите

Българската бадминтонистка Линда Зечири стартира с победа на турнира DANISA DENMARK OPEN в Одензе. Събитието е част от най-високата категория турнири в бадминтона – World Series Premier и е с награден фонд 750 000 долара.

В първата си среща от турнира Линда, която към момента е 42-ра в Световната ранглиста, се наложи над Фабиен Депрез (Германия) с 21:19, 21:12 в двубой продължил само 33 минути. Това е третият път, в който нашето момиче побеждава германката на голям турнир. В следващия кръг на турнира българката ще се изправи срещу победителката в срещата между номер 10 в Световната ранглиста – Чен Юфей (Китай) и една от фаворитките за спечелване на състезанието – Синдху Пусарла (Индия). Индийката е втора в Световната ранглиста, веднага след Тай Цу Йинг от Тайван).

Междувременно най-добрата ни българска двойка при жените – сестрите Габриела и Стефани Стоеви също записаха победа – 21:15 и 21:19 срещу германките Изабел Хертрих и Карла Нелте. Следващото предизвикателство пред нашите момичета е датската двойка Камила Ритер Юл и Кристина Педерсен. Мачът ще се играе на 18-ти октомври.

Може да проследите резултатите и статистиките от всяка среща в реално време (livescore) тук: DENISA DENMARK OPEN LIVESCORE.

Related posts

Leave a Comment